Inspirerende middelalder i Gamlebyen

0

Tilbringer du sensommeren i Oslo, og mer presist mellom 28. august og 30. august? Da er det Gamlebyen og Gamle Aker kirke du bør sikte deg inn mot. Oslo Middelaldermusikkdager byr på et særlig rikt program i denne årgangen av festivalen.

Modus ensemble, her med Kai Remlov i Erkebispegården i Trondheim i 2014.

Modus ensemble, her med Kai Remlov i Erkebispegården i Trondheim i 2014.

Oslo Middelaldermusikkdager, med kunstnerisk leder Gro Siri Ognøy Johansen i spissen, har etter hvert etablert seg som en sterk arena for formidling av middelaldermusikk, en årviss mønstring hvor man har kunnet få smakebiter fra Europas fremste konstellasjoner av utøvere innen den virkelig tidlige tidligmusikken.

Programmet for årets program gir publikum mange ulike innfallsvinkler til middelalderens musikk. Her er det ikke bare selve middelalderens musikk, men kanskje heller middelaldermusikkens inspirasjon, det være seg i middelalderen selv, eller i senere tider som står i fokus. Årets program fremstår som særlig sterkt, med internasjonale anerkjente artister som Trio Mediæval (NO) eller Norbert Rodenkirchen (DE), norske Aurora Borealis eller Gro Siri Johansens eget Modus Ensemble og også med spennende kunstneriske samarbeid på tvers av perioder og genre. Trio Mediæval samarbeider med trompetisten Arve Henriksen, Modus ensemble med skuespiller Tom Remlov, mens pianist Wolfgang Plagge utforsker middelalderens som inspirasjon.

For mer informasjon og detaljert program, se nettsidene til Modus Senter for middelaldermusikk og Oslo Middelaldermusikkdager.